Spenótos-juhtúrós gnocchi

Mindig meglepődök azon, hogy “csupán” fél kg spenót MENNYIRE soknak néz ki 😀 Aztán persze ha főzünk vele, egész kicsire esik össze a hatalmas adag. A Bosnyák téri piacon vettem spenótot szombaton, a hét folyamán fokozatosan fogyasztjuk el.
Tegnap spenótos-juhtúrós gnocchi készült itthon, eredetileg 2 személyre, gyakorlatilag kb. 4-6 személyes lett……. 😀 úgyhogy 2 napig ezt fogjuk enni, élvezettel! mert olyan finom lett 🙂

A gnoccihoz: krumpli, 1 tojás, liszt
6 szem krumplit héjában megfőztem, majd hagytam kihűlni, összetörtem, ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval és összekevertem 1 egész tojással, végül összegyúrtam annyi liszttel, amitől kellően rugalmas, de már nem ragadós tésztát kaptam. Kb. úgy 20-22 dkg. Kisebb adagokban csinos kis tésztakígyókat gyúrtam belőle, amiket kb. 2-3 centis nudlikra szaggattam. A tetejüket bevagdaltam picit. Lobogó sós vízben kb. 1-2 perc alatt meg is főnek.
A kimert gnocchikra pár darabka vajat tettem, összeforgattam.

Spenótos-juhtúrós szósz: kb. 20 dkg friss spenót, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, só bors, fokhagyma
A spenótos-juhtúrós szószhoz kb. 20 dkg spenótot megmostam, apróra vágtam és egy kis vaj kíséretében megpároltam. Amikor már kezdett összeesni sóztam, borsoztam és hozzányomtam 3 gerezd fokhagymát. Miután elkezdtek összeérni az ízek kb. 10 dkg juhtúrót kis darabokban hozzáadtam. Pár percig együtt rotyogtak, végül hozzáöntöttem 2 dl tejszínt. Só ekkor már nem kell bele, mert a juhtúró is elég sós. Kiforraltam, majd beleforgattam az elkészült gnocchikat, ekkorra kellemesen be is sűrűsödött a szósz.
Reszelt parmezánnal ettük tegnap, ma ebédre, ma vacsorára, holnap ebédre………. stb. :))

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close