Tonhal fasírt paradicsomos mártogatóval

Tegnapi gyors vacsorának (tévénézés mellé hihi:) ) tonhalfasírtot készítettem paradicsomszósszal. Elkészítési idő: 25 perc. A paradicsom szószhoz a DM-ben kapható Alnatura bio darabolt paradicsom konzervet használtam, mindenkinek csak ajánlani tudom, az eredmény önmagáért beszélt!Először is a paradicsomszószt kezdtem elkészíteni: a konzerv tartalmát egy lábosba öntöttem és kis-közepes lángon melegíteni kezdtem.

Ízesítettem sóval, cukorral, borssal és frissen tépett bazsalikom levelekkel. Amíg a fasírtot megcsináltam, szépen be is sűrűsödött, így egyéb sűrítőanyagot nem igényelt, közben néhányszor megkevergettem/kóstolgattam.
A tonhal fasírthoz 1 kis konzerv tonhalból 1 vizes zsemléből, 1 apróra vágott újhagymával, 1 tojással, egy kevés citromlével és frissen reszelt citromhéjjal masszát gyúrtam, borsoztam és óvatosan sóztam is (a tonhal önmagában is elég sós ízű). Kézzel kis gombóc-szerűségeket 🙂 formáztam, zsemlemorzsába forgattam és olajban kisütöttem. 2 személyre elegendő volt ez a mennyiség egy könnyű vacsihoz.
Friss zöldségekből készített salátával tálalható.

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close