Roston sült mézes-mustáros csirkemell

Ezúttal kép nélkül álljon itt egy recept, amit hétvégén ettünk. Szószos mézes-mustáros csirkéről már írtam a blogon, ezúttal viszont pácként került a csirkemellre.
Mézes-mustáros csirkemell 2 főre
Hozzávalók:
egy egész csirkemell
méz
mustár
só bors
Készítsük elő a pácot: egy evőkanál mézet keverjünk össze nagyjából 1,5 evőkanál mustárral. A csirkemellet, ha kell vágjuk nagyobb szeletekre (a vastagabb jobb) sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be a páccal.
Egy kevés olajat hevítsünk fel serpenyőben, majd amikor már jó forró, rakjuk bele a bepácolt húst.
A szaftos csirkemell titkát Ízbolygónál tanultam meg, most is hasonlóképpen jártam el, az eredmény pedig nagyon fincsi lett. Oldalanként kb 2-3 percig (a hús vastagságától függ) sütöttem a csirkemellet, majd kivettem egy tányérra és fóliával letakarva pihentettem a húsokat szintén 2-3 percig. Közben a serpenyőt hagytam forrósodni. A rövid pihentetés után visszaraktam a húsokat a serpenyőbe és addig sütöttem, amíg sötét aranybarna ragacsos sült “kérget” nem kaptak, ekkor el is készült. A mézes-mustáros pác nagyon finoman karamellizálódik.
Köretként vegyes salátát ettünk hozzá: tépett fejes saláta levelek, újhagyma, karikára vágott répa, paradicsom. A salátára mézes-mustáros öntetet készítettem, ami nagyon passzolt a hús mellé is.
Mézes-mustáros salátaöntet:
Alapja: joghurt, kb. 2 evőkanál, ehhez jön fél evőkanál mustár, ugyanennyi méz, valamint só, frissen őrölt bors. Keverjük össze az alapanyagokat, majd kóstolgassuk – a siker garantált. Az így elkészült öntet vízzel higítható, ha valaki nem szereti a sűrű önteteket. A joghurttól nagyon könnyű lesz az egész.
Gyors, könnyű vacsorának szerintem ideális 🙂

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close