IMG20110604_0181

A tökéletes szezon desszert: cseresznyés clafoutis

Azt mondják az időjósok, hogy a hétvégén a nyár is elmegy melegebb éghajlatra és itthagy minket alig 20 fokban. A nyár visszacsempészésének legjobb módja egy kényeztető, könnyű cseresznyés clafoutis elkészítése. Magyarul tejespite, de a fhransziás clafoutis annyira gasztroblogosan hangzik, hogy muszáj így interpretálni :)
summer clafoutis

Recept:
kb. fél kg cseresznye, kimagozva
125 g liszt
2 evőkanál kristálycukor
3 tojás
3 dl tej
1 kávéskanál vanília kivonat

Az ikeás pitetálamban készítettem. Első lépésben kimagoztam a cseresznyét, kivajaztam a tálat, aztán összeállítottam a tésztát, ami egyébként lényegében palacsintatészta. Az egészben az a legjobb, hogy 10 perc alatt kész van (+ a cseresznye magozás – de ha van már otthon magozva, akkor ezt ugye megspórolhatjuk). A cukrot először a tojással, majd a tejjel habosra kevertem, ehhez részletekben hozzáadtam a lisztet. Van amelyik recept sütőport is ír, én ezt kihagytam. Kivajaztam a tálat, beleraktam a kimagozott cseresznyét, majd ráöntöttem a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem, akkor jó, ha remegős lesz a tészta és nem túl kemény. Langyosan érdemes fogyasztani, porcukorral megszórva.

summer clafoutis

Ha tetszett, oszd meg!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 thoughts on “A tökéletes szezon desszert: cseresznyés clafoutis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>