Ötletek ráérős reggelikhez: bruschetta házi ciabattával

Folytatódik Ötletek ráérős reggelikhez sorozatom… ez már a 2. rész wow! 🙂
A sorozat második szereplője nem más mint ez a csoda itt:
bruschetta házi ciabattával
Már nőnek a koktélparadicsomok az erkélyen, annyi van rajtuk (2 tő), mint eddig még soha, már nagyon várom, hogy szemezgessek 🙂 addig is a Bosnyák téri piacról szerzem a friss zöldségeket, gyümölcsöket.

Hozzávalók a paradicsomos bruschetta feltétéhez:
2 érett paradicsom
1 kis fej vöröshagyma, + ízlés szerint 1 gerezd fokhagyma
mozarella
olívaolaj
só, bors
frissen tépett bazsalikom

A paradicsomot kicsi kockákra vágtam, a hagymát szintén. A fokhagymát fokhagymanyomóval préseltem össze. Hozzáadtam a hagymát és a fokhagymát a paradicsomhoz, sóztam, borsoztam, meglocsoltam olívaolajjal. Téptem hozzá 2 nagy bazsalikom levelet, melyeket apró darabokra csípkedtem és hozzákevertem a paradicsomhoz.

A ciabattához Dolce Vita “A tökéletes ciabatta” receptjét használtam. A tésztát előző este készítettem el, reggelre gyönyörűen megkelt. Amorf (azaz bocsánat, rusztikus) buci/lángos formákat csináltam belőlük és úgy sütöttem meg reggel a recept szerint.
A frissen sült ciabattákra rákanalaztam a paradicsomos keveréket, erre tépkedtem és tettem rá mozzarellát.
Nagy betűs I-S-T-E-N-I!

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close