Variációk bruschettára: sült padlizsánnal és sült paradicsommal

A minap a HVG-n ajánlottak egy sült padlizsános bruschetta receptet. Nagyon nyálcsorgató volt a fotó, így rögtön el is döntöttem, hogy én márpedig csinálok ilyet. Férjem kreatív volt és a sült padlizsán mellé javasolta, hogy paradicsomot is süssünk hozzá (ő nyersen nem szereti). Az ötlet nagyon bevált, ma is ezt vacsiztunk.

Hozzávalók egy adaghoz:
étvágytól függő mennyiségű kenyér
kenyérszeletenként 1 karika padlizsán
1 vagy 2 paradicsom
fehérsajt (feta vagy valami arra hajazó krémfehérsajt)
só, bors
olívaolaj
friss fűszerek: bazsalikom, szurokfű
Serpenyőben viszonylag bő mennyiségben (kb. fél ujjnyi vastagon) olívaolajat kezdtem hevíteni. Közben vágtam 2 karika padlizsánt. Mikor kellően meleg volt az olaj, beledobtam a padlizsánokat. Közepes lángon sütöttem őket. Előkészítettem a paradicsomot, nagyobb cikkekre vágtam. Mikor a padlizsánok egyik oldala már kezdett barna lenni, megfordítottam őket, egyúttal hozzádobtam a paradicsomot is. Közben izzítottam a szendvicssütőnket és bedobtam sülni a kenyér szeleteket. A paradicsomokat 2-3 percig sütöttem, mikor kivettem őket, a padlizsánkarikák még sültek tovább. A padlizsánokat addig sütöttem végül, amíg mind a két felük nem lett sötét aranybarna, jól meg is szívták magukat olajjal. A frissen elkészült kenyérre szedtem a padlizsánokat, így az olívaolaj a kenyérbe is finoman beleivódott. Erre jött a paradicsom. Finom sózás. Rámorzsoltam a fehér sajtot, majd megszórtam az egészet frissen őrölt borssal. Erre jöttek az apróra vágott fűszerlevelek, befejezésként pedig pár csepp olívaolaj.
Szokás szerint próbáltam őket lefotózni a mobilommal, majd a még kellemesen meleg bruschettákat azon nyomban be is faltam. 🙂

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close