IMG20120617_004-001

Rebarbarás cseresznyés crumble

NYAMMM. Így tudnám röviden összegezni a receptet. Tegnap a Bosnyák téri piacon vettem hozzá az isteni rebarbarát a kedvenc őstermelő nénimtől, egy másik helyen pedig a cseresznyét. Tökéletes kombináció!

Hozzávalók 6 adaghoz:
A “szottyos” gyümis :) részhez:
25 dkg rebarbara
25 dkg cseresznye (már kimagozva ennyi)
fél citrom leve
2 teáskanál fahéj

3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál mandulaforgács


A morzsához:
200 g liszt (fehér vagy tönköly vagy vegyesen)
8 dkg vaj kockára vágva
fél citrom reszelt héja
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál porcukor
csipet só
+vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés menete:

A rebarbarát kockára vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk. Egy tálban összeforgatjuk a 3 evőkanál barnacukorral és a fahéjjal, valamint a fél citrom levével. Ha kész, akkor a kivajazott sütőedényünkbe öntjük.
Elkészítjük a morzsát: kimérjük a hozzávalókat, és a kockázott vajat finoman összemorzsoljuk a lisztes keverékkel. Addig csináljuk, amíg érezzük, hogy az egész morzsa kellemesen vajas, nincsenek száraz lisztes részek. Ekkora kész is, mehet a gyümölcsök tetejére.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláshoz tejszínhabot vagy fagyit ajánlok :)

Ha tetszett, oszd meg!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>