Rebarbarás cseresznyés crumble

NYAMMM. Így tudnám röviden összegezni a receptet. Tegnap a Bosnyák téri piacon vettem hozzá az isteni rebarbarát a kedvenc őstermelő nénimtől, egy másik helyen pedig a cseresznyét. Tökéletes kombináció!

Hozzávalók 6 adaghoz:
A “szottyos” gyümis 🙂 részhez:
25 dkg rebarbara
25 dkg cseresznye (már kimagozva ennyi)
fél citrom leve
2 teáskanál fahéj

3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál mandulaforgács


A morzsához:
200 g liszt (fehér vagy tönköly vagy vegyesen)
8 dkg vaj kockára vágva
fél citrom reszelt héja
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál porcukor
csipet só
+vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés menete:

A rebarbarát kockára vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk. Egy tálban összeforgatjuk a 3 evőkanál barnacukorral és a fahéjjal, valamint a fél citrom levével. Ha kész, akkor a kivajazott sütőedényünkbe öntjük.
Elkészítjük a morzsát: kimérjük a hozzávalókat, és a kockázott vajat finoman összemorzsoljuk a lisztes keverékkel. Addig csináljuk, amíg érezzük, hogy az egész morzsa kellemesen vajas, nincsenek száraz lisztes részek. Ekkora kész is, mehet a gyümölcsök tetejére.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláshoz tejszínhabot vagy fagyit ajánlok 🙂

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close