Makadámdió + mogyoró torta (paleo)

A recept, amit egy aprósággal átformáltam, már szerepelt a blogon, egyszerű francia diótorta néven. Mivel pár hete a diótortát megsütöttem, elfogyott a dióm, ezért másból kellett próbálkozzak, mivel tényleg egyszerű de nagyszerű sütiről van szó, amit ebben a nagy melegben is hamar meg lehet csinálni.
Hozzávalók: 
125 g darált makadámdió
125 g darált mogyoró
12 dkg vaj (vagy vaj + kókuszzsír vegyesen vagy csak kókuszzsír, kinek mi fér bele a paleoba)
4 tojás
kb. 3-4 evőkanál eritrit
(szódabikarbóna)
(egy teáskanál fahéj)
Múlt hétvégén vettem a piacon makadámdiót, amit késes aprítóval ledaráltam, a darált török mogyoróval összekevertem. (A héten szerintem mandulából is meg fogom sütni). Egy késhegyni szódabikarbónát is lehet hozzá tenni, de nem kötelező, viszont lazítja egy kicsit a tésztát, ami jót tesz neki. Ekkor jöhet bele a fahéj is.
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét egy csipet sóval habbá vertem. A tojássárgákat összekevertem a puha vajjal és az eritrittel, majd hozzáadtam a diós mogyorós keveréket. Végül a masszát több részletben, óvatosan összeforgattam a felvert tojások habjával, majd kivajazott sütőformába (most épp kapcsos tortaformába) öntöttem és nagyjából 25 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Egy teáskanál házi baracklekvárral (eritrittel készült) a tetején megkenve tálaltam.

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close