A recept, amit egy aprósággal átformáltam, már szerepelt a blogon, egyszerű francia diótorta néven. Mivel pár hete a diótortát megsütöttem, elfogyott a dióm, ezért másból kellett próbálkozzak, mivel tényleg egyszerű de nagyszerű sütiről van szó, amit ebben a nagy melegben is hamar meg lehet csinálni.
Hozzávalók: 
125 g darált makadámdió
125 g darált mogyoró
12 dkg vaj (vagy vaj + kókuszzsír vegyesen vagy csak kókuszzsír, kinek mi fér bele a paleoba)
4 tojás
kb. 3-4 evőkanál eritrit
(szódabikarbóna)
(egy teáskanál fahéj)
Múlt hétvégén vettem a piacon makadámdiót, amit késes aprítóval ledaráltam, a darált török mogyoróval összekevertem. (A héten szerintem mandulából is meg fogom sütni). Egy késhegyni szódabikarbónát is lehet hozzá tenni, de nem kötelező, viszont lazítja egy kicsit a tésztát, ami jót tesz neki. Ekkor jöhet bele a fahéj is.
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét egy csipet sóval habbá vertem. A tojássárgákat összekevertem a puha vajjal és az eritrittel, majd hozzáadtam a diós mogyorós keveréket. Végül a masszát több részletben, óvatosan összeforgattam a felvert tojások habjával, majd kivajazott sütőformába (most épp kapcsos tortaformába) öntöttem és nagyjából 25 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Egy teáskanál házi baracklekvárral (eritrittel készült) a tetején megkenve tálaltam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder