Roston sült bárányborda mentás zöldborsó pürével + extra

Születésnapra főztem ezt az ebédet a férjemnek, nagyon hamar elkészült, és essssszméletlen finom volt. Amennyire tudom még sosem ettem bárányt, hát ezután – akár ha egy évben csak egyszer is, de – biztos fogok még!

Hozzávalók 2 személyre:
– 4 szelet bárányborda
– fokhagyma, rozmaring, bors
– negyed kiló mirelit zöldborsó
– 4-6 mentalevél
– házi szilvalekvár (mert imádjuk a sült húsokhoz!) – sütőben készítettem, cukor hozzáadása nélkül

A zöldborsót kevés só és némi bors, valamint apróra vágott mentalevelek kíséretében, annyi vízzel, hogy épp csak ellepje (vagy kevesebbel) megfőztem (kb 10 perc volt nagy lángon). Botmixerrel pürésítettem.

A bárányt sütés előtt szobahőmérsékleten pihentettem fél órát, majd bepácoltam kb 2 evőkanál olívaolaj + rozmaring + szárított fokhagyma + kevés bors keverékébe. A grillserpenyő alá jó nagy lángon begyújtottam és forróra hevítettem. A forró serpenyőben oldalukon 3-3 perc alatt a bordákat megsütöttem. Nagyon finom, ropogós kérget kapott így a hús és nagyon omlóSZ lett 🙂 Miután megsült, kiszedtem, és kb. 5 perc pihentetés után tálaltam a zöldborsóval és egy evőkanál felmelegített házi szilvalekvárral. A bárányt csak közvetlenül a fogyasztás előtt sóztuk.

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close