Hozzávalók:
20-25 dkg darált mogyoró

4 tojás
5-10 dkg kókuszolaj(zsír)
kb. 3 evőkanál eritrit
1 kávéskanál szódabikarbóna
fahéj
Nagyon bírom ezt a receptet, mert nagyon sokféleképpen variálható. Az alapja a már a blogon is futott “egyszerű francia diótorta” , cukorral, vajjal és persze dióval. Ezt átalakítottam. Sütöttem már mandulával, makadámdióval is, a mogyorós változat után pedig kitaláltam, hogy még répával is nagyon jó lehet, de variálhatóak még a fűszerek is tetszőlegesen. Akár tölthető is, bevonható csokival, stb. Ez most az alaprecept.
A tojást kettéválasztottam, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem.
A 4 tojássárgáját az édesítővel és a kókuszolajjal kikevertem, ehhez jött a darált mogyoró, a fahéj és a szódabikarbóna. Alaposan elkevertem. Akkor lehet könnyen dolgozni vele, ha minden szobahőmérsékletű, mert a kókuszzsír pl. egy hideg tojás mellett visszadermed és úgy nehezebb homogenizálni.
A masszához hozzálapátoltam több részletben a tojásfehérje habot és nagy mozdulatokkal óvatosan elkevertem.
Egy kicsi tepsit sütőpapírral kibéleltem és kb. 200 fokon (az az én sütőmben kb 500:D) 30 perc alatt megsütöttem.
Tálalható akár kakaóporral vagy porrá őrölt édesítővel és fahéjjal is megszórva. (Vagy akár vajjal kenegetve uhh) Több napig eláll(na), de hamarabb elfogy 😉

Eredeti bejegyzésem, a másik blogom facebook oldaláról származik


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder