Mogyoróvajas muffin

Kalóriadús kis süti, de csupa jó alapanyagból készült, minden része házilag. Alapját ez a recept képezi, de a mennyiségeken és a hozzávalókon is variáltam egy kicsit.

Hozzávalók 6 db-hoz:
100 g zabpehelyliszt / darált zabpehely
5 dkg édesítő (eritrit/xilit)
1 tk sütőpor
1 kk só
1 púpozott evőkanál mogyoróvaj (házilag készítem: földimogyorót kávédarálóban megőröltem és kb. 1 evőkanál földimogyoró olajjal (vagy semleges ízű olajjal is jó), némi édesítővel és sóval krémessé kevertem)
1 evőkanál kókuszzsír
2 tojás
100 ml tej
fahéj


Előmelegítettem a sütőt kb. 180°-ra.
Első lépésként összekevertem a száraz hozzávalókat: a darált zabpelyhet, az édesítőt, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A mogyoróvajat kikevertem a kókuszzsírral és hozzáadtam a száraz keverékhez, alaposan elkevertem.
A tojásokat felvertem és hozzáöntöttem a tejet, elkevertem. Hozzáadtam a száraz-mogyorós tésztalaphoz és pár mozdulattal gyorsan elkevertem. Kanállal a muffin papírral bélelt formákba kanalaztam, majd a sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A muffinokra szórhatunk még fahéjat, kakaóport, vagy süthetjük úgy is, hogy pár szem mogyorót nyomunk a tetejére. Variálhatjuk még extra összetevőkkel: banán, fehérjepor, kakaó, aszalt áfonya stb. A lehetőségeknek csak a kreativitásunk szabhat határt 🙂
1 muffin tápértéke: 200 kalória, 12 g szénhidrát, 13 g zsír és 8 g fehérje

A bejegyzés eredetileg életmód blogom facebook oldalán jelent meg.

One thought on “Mogyoróvajas muffin

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close