Sütés nélküli túrótorta

Sütés nélküli túrótorta receptet kerestem, amiben nincs tejszín. Nem találtam ilyet, ezért magam próbálkoztam. Úgy tűnik, sikerrel 🙂

Hozzávalók az alaphoz:
1 doboz korpovit keksz (de kevesebb, kb. 2/3 is elég!)
15-20 dkg olvasztott vaj (vagy vaj+kókuszzsír keveréke)
1 teáskanál édesítő (nálam eritrit)
1 evőkanál kókuszreszelék (nem kötelező)
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
2 doboz zsírszegény túró/cottage cheese
25 ml kókusztej
facsart citrom leve, citromhéj, vanília aroma és édesítő (nálam eritrit) ízlés szerint
2 lapzselatin
Először az alapot készítettem el: késes aprítóban ledaráltam a kekszet, a darált kekszhez hozzáadtam az édesítőt, a csipet sót és a kókuszreszeléket, végül elkevertem az olvasztott vajjal. Kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, ebbe nyomkodtam bele a kekszes-vajas keveréket, majd hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a túrókrémet.
2 doboz cottage cheese-t kikevertem az édesítővel, citromlével és vanília aromával, hozzáadtam a kókusztejet, ezt is elkevertem. Botmixerrel krémesre turmixoltam a keveréket. 2 lapzselatint kb. 3 evőkanál vízben feloldottam (tűzhelyen, épp csak melegítve a vizet, nem főzve), majd miután lehűlt, hozzáadtam a túrós krémhez és alaposan elkevertem benne. A krémet az immáron már lehűtött és szilárd kekszalapra öntöttem, egy éjszakára a hűtőbe tettem dermedni.
Jelentem: elfogyott az egész torta 
Megj.: Mivel nem 2-4-6 dl habosra felvert tejszínnel készült (általában ennyit írtak a receptek) , ezért nem lett magas a túrókrém, emiatt, bár én 1 teljes doboz korpovit alapot csináltam hozzá, kevesebb keksszel/több túróval is jó lehet (kevesebb kekszalappal a zsír mennyisége is csökkenthető a sütiben)
1 adag így 9 g szénhidrát, 17 g zsír és 7 g fehérje lett (223 kalória)

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close