Sütés nélküli túrótorta receptet kerestem, amiben nincs tejszín. Nem találtam ilyet, ezért magam próbálkoztam. Úgy tűnik, sikerrel 🙂

Hozzávalók az alaphoz:
1 doboz korpovit keksz (de kevesebb, kb. 2/3 is elég!)
15-20 dkg olvasztott vaj (vagy vaj+kókuszzsír keveréke)
1 teáskanál édesítő (nálam eritrit)
1 evőkanál kókuszreszelék (nem kötelező)
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
2 doboz zsírszegény túró/cottage cheese
25 ml kókusztej
facsart citrom leve, citromhéj, vanília aroma és édesítő (nálam eritrit) ízlés szerint
2 lapzselatin
Először az alapot készítettem el: késes aprítóban ledaráltam a kekszet, a darált kekszhez hozzáadtam az édesítőt, a csipet sót és a kókuszreszeléket, végül elkevertem az olvasztott vajjal. Kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, ebbe nyomkodtam bele a kekszes-vajas keveréket, majd hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a túrókrémet.
2 doboz cottage cheese-t kikevertem az édesítővel, citromlével és vanília aromával, hozzáadtam a kókusztejet, ezt is elkevertem. Botmixerrel krémesre turmixoltam a keveréket. 2 lapzselatint kb. 3 evőkanál vízben feloldottam (tűzhelyen, épp csak melegítve a vizet, nem főzve), majd miután lehűlt, hozzáadtam a túrós krémhez és alaposan elkevertem benne. A krémet az immáron már lehűtött és szilárd kekszalapra öntöttem, egy éjszakára a hűtőbe tettem dermedni.
Jelentem: elfogyott az egész torta 
Megj.: Mivel nem 2-4-6 dl habosra felvert tejszínnel készült (általában ennyit írtak a receptek) , ezért nem lett magas a túrókrém, emiatt, bár én 1 teljes doboz korpovit alapot csináltam hozzá, kevesebb keksszel/több túróval is jó lehet (kevesebb kekszalappal a zsír mennyisége is csökkenthető a sütiben)
1 adag így 9 g szénhidrát, 17 g zsír és 7 g fehérje lett (223 kalória)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder