Svéd húsgolyók csirkemellből

A vasárnap délután általában főzéssel telik nálunk, előkészülünk a következő hétre, hogy hétköznap ne kelljen annyi időt ezzel tölteni.
Tegnap másfél kiló csirkemellből svéd húsgolyók készültek, nagyjából 80 darab.
Hozzávalók:
1,5 kg csirkemell – darálva
1 nagy fej hagyma apróra vágva
3 tojás
Kb. 150-200 g darált zabpehely
Fűszerek: só, bors, szerecsendió (ez utóbbi és a hagyma párosa adja meg azt a “svéd húsgolyó” feelinget smile emoticon
Vizes kézzel golyókat formáltunk és kókuszzsírban kisütöttük. Mindennel együtt kb 1 órás művelet volt, de ezzel a következő 2-3 nap főétkezéseit remekül megalapoztuk. A köret lehet a hagyományos krumpli+barnamártás + áfonya lekvár, vagy épp rizs meg brokkoli is 🙂
Persze, ha tehetitek, inkább marhahúsból készítsétek el, de nálunk most épp csirkemell volt raktáron (micsoda meglepetés :D)
egészséges életmód, diéta, fogyás, csirkemell, recept, svéd húsgolyók
Svéd húsgolyók csirkemellből
Kérdésed van? Az ask.fm-en megtalálsz!
Don’t worry, lift heavy! az instagramon és a Pinteresten.

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close