Svéd húsgolyók csirkemellből

A vasárnap délután általában főzéssel telik nálunk, előkészülünk a következő hétre, hogy hétköznap ne kelljen annyi időt ezzel tölteni.
Tegnap másfél kiló csirkemellből svéd húsgolyók készültek, nagyjából 80 darab.
Hozzávalók:
1,5 kg csirkemell – darálva
1 nagy fej hagyma apróra vágva
3 tojás
Kb. 150-200 g darált zabpehely
Fűszerek: só, bors, szerecsendió (ez utóbbi és a hagyma párosa adja meg azt a “svéd húsgolyó” feelinget smile emoticon
Vizes kézzel golyókat formáltunk és kókuszzsírban kisütöttük. Mindennel együtt kb 1 órás művelet volt, de ezzel a következő 2-3 nap főétkezéseit remekül megalapoztuk. A köret lehet a hagyományos krumpli+barnamártás + áfonya lekvár, vagy épp rizs meg brokkoli is 🙂
Persze, ha tehetitek, inkább marhahúsból készítsétek el, de nálunk most épp csirkemell volt raktáron (micsoda meglepetés :D)
egészséges életmód, diéta, fogyás, csirkemell, recept, svéd húsgolyók

Svéd húsgolyók csirkemellből

Kérdésed van? Az ask.fm-en megtalálsz!
Don’t worry, lift heavy! az instagramon és a Pinteresten.