Forró vaníliás-mézes tej, proteinnel – íme a recept!

A tökéletes téli italok egyike, íme a recept!

A héten mákos gubát csináltam vanília öntettel, innen jött az ötlet, mert a vanília szószba egy fél kanál vaníliás proteint is belekevertem. A következő lépés az volt, hogy ezt a vaníliás tejet önállóan is elkészítsem.

Hozzávalók (1 adag):

  • 2,5 dl tej (tehén, mandula, rizs, stb.)
  • 15 g vaníliás protein (kb. fél kanál, nálam MyProtein Natural Vanilla)
  • 1 teáskanál méz vagy egyéb édesítő

Egy bögre tejet megmelegítettem, ehhez egy fél kanál vaníliás proteint adtam, amit tejhabosítóval hamar fel is tudtam oldani, végül egy teáskanál mézet is raktam bele.

Forró vaníliás-mézes tej, a hideg napokra

Forró vaníliás-mézes tej, a hideg napokra

Melegen – vagy inkább forrón 🙂 – ajánlom a hideg téli estékre.

A tejet és az édesítőt ízlésed szerint cserélheted.