Ígértem egy blogposztot arról, hogy miként alakultak mostanában az edzéseim, miként változott az erőnlétem, hogyan is érzem magam.

Végre újra járok edzeni! Szóval így érzem magam:

Eszméletlen jól!

De vissza az előzményekhez.

Év elején elkezdtem edzeni járni rendszeresen, és végig is tudtam csinálni egy 4 hetes edzéstervet (ez még a legutolsó, edző által írt tervem volt, amit azelőtt csináltam még, hogy rájöttem volna, hogy a lányokkal terhes vagyok).

Aztán amikor kettesbe kapcsoltam volna, jött a február közepe, egy jó kis fosós-hányós vírus, és onnantól kezdve nem volt megállás gyakorlatilag április közepéig. Betegség betegséget követett és jól megtépázta az egész családunkat. A segítségünk se jött már február közepe után, úgyhogy egy nagyon húzós időszakot kellett túlélnünk a férjemmel és a kicsikkel.

A férjemmel időről időre beszélgettünk arról, hogy neki is vissza kéne térnie a rendszeres edzéshez, de az ő kötött munkaideje miatt úgy tűnt, hogy erre nagyon nem tudunk időpontot találni. Én januárban napközben el tudtam ugrani, amíg velünk volt a gondozónk, az ő távozásával ez már nekem is csak nagyszülői segítséggel ment volna, úgyhogy ez mindkettőnk számára kihívás volt.

A munkaidő utáni időszak viszont nem csak az edzőtermekben csúcsidő, de itthon is főműsoridő, amikor egyedül nagyon nehéz a hárommal, ha a másikunk edzeni menne ekkor. Adta magát az egyetlen használható idősáv, amikor harmadik fél segítsége nélkül meg tudjuk oldani a kicsik gondozását: hajnalban. Akkor mindhárom gyerekünk jó eséllyel kialudt, friss és alapvetően nem (mindig 🙂 ) nyűgös. Ehhez, használható közelségben 2 terem volt, ami már 6-tól nyit, végül egy próbaedzés után a Victory Fitness-t választottuk. Engem maximálisan meggyőzött. Árban is oké, nagyon igényes, tiszta, szép és felszerelt terem, főleg a külön cross training része, ahol minden van, amit én szeretek, plusz senki más nem edz ott reggel 6-kor, tehát még tülekedés sincs, és hát a korai időpont miatt gyorsan odaérünk meg vissza.

Victory Fitness Asia

Victory Fitness Asia

jól működő edzésterv

Azt is tudtam, hogy kéne egy edzésterv ehhez, úgyhogy ösztöneimtől vezérelve felkerestem korábbi coachee-mat, aki maga edző, Bóna Eni-t. www.bonaeni.com az ő blogja, amit nagyon ajánlok!

Elmondtam neki mit szeretnék: erősödni plusz formálódni is, tehát nem ragaszkodom ahhoz, hogy az erőemelő gyakorlatok legyenek a fókuszban, viszont megneveztem azokat a testtájakat, amire külön figyelmet akartam fordítani: fenék, törzs, kar, váll, hát. Direkt nem akartam például klasszikus back squatot, mert azt én mindig is combdominánsan csináltam, így a combhajlítóm fejlődése mindig is elmaradt a combfeszítőétől. Nem sokkal később meg is kaptam az edzéstervet, ami tele van változatos gyakorlatokkal: domináns eleme a húzódzkodás 3 féle módban, emellé fenékspecifikus gyakorlatok (pl. hip thrust), végül köredzés jelleggel TRX-es és szabad súlyzós gyakorlatok jöttek váll és törzs fókusszal.

Bár még bőven benne voltunk a betegség szezonban március második felében, annyira motivált voltam, hogy eljárhatok végre edzeni, hogy azt mondtam: bármi van, akármilyen szar is az éjszaka, negyed 6-kor kelek és MEGYEK. Három gyerek mellett nincs idő kérdezni meg dilemmázni: amint van lehetőség, élni kell vele! Főleg, mivel hatalmas volt az igénybevétel is, ezért a saját magamra fordított minőségi időre még inkább szükségem volt. Szóval így alakult, hogy minden nap negyed 6-kor (hétvégén negyed 7-kor) kelünk és felváltva eljárunk edzőterembe. Egyik reggel a férjem, a másik nap én.

A rendszerességnek pedig meglett az eredménye: a 8 hetes program 6. hetére újra tudok már lógásból húzódzkodni. Folyamatosan élem meg a fejlődést, az erősödést és egyre többet adnak az edzések. Újra átélem a FLOW-t és az adrenalinlöket adta boldogság sem kerül el. Amikor önkéntelenül is táncolni kezdesz, annyira jól érzed magad 🙂 Remélem ti is ismeritek ezt az érzést! Ráadásul a tükörben is látom a változást, főleg a vállaim nagyon szépen kezdenek formálódni és a fenekem is szépen erősödni kezdett. Sőt, másfél kilót fogytam is! Ami nem volt cél, de örültem neki persze.

Erősödni és edzeni jó!

Erősödni jó! 5 hét munkája: gyengébb gumiszalaggal és nehezebb bellel dolgozok már!

Szóval Eninek ezúton is köszönöm a szuper edzéstervet, mindenképp folytatjuk a közös munkát, mert kíváncsi vagyok, hogy mit tudunk még kihozni belőlem a következő időszakban.

A legjobban pedig annak örülök, hogy a testem ennyire jól reagált és hogy újra megélem a sport adta örömöt és testi szabadságot. Azt, hogy mozoghatok és erősödhetek.

Ezt nem cserélném le semmire!

***

Az edzéseimről szóló rövid beszámolómat (videókkal!) követhetitek az Instán: Életre edzelek!

Ha pedig szeretnéd, hogy egy klassz coaching folyamatban együtt dolgozzunk: Életre edzelek!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder