Mit ad neked a blogom?

Új olvasó vagy a blogomon? Vagy netán régi motoros?

Bármelyik is legyél, nagyon köszönöm, hogy itt vagy. Szeretnék neked pár dolgot mondani arról, hogy mit is kaphatsz tőlem.
Ha visszatérő olvasóm vagy, akkor tudod, hogy 2012. május 1-jén indult a blogom. Személyes életmód naplónak szántam, ahol számonkérhetővé akartam tenni saját magam számára az életmódváltásom folyamatát. Figyelni akartam magamra, és ezért jegyzeteltem. Aztán ahogy egyre többet tapasztaltam, egyre inkább kezdtem érteni, hogy mit is élek meg. 
Elkezdtem egyre jobban ismerni magamat, felfedezni a saját igényeimet és ki is állni mellettük.
Ahogy egyre csak teltek a napok és a hónapok, aztán már hirtelen évekké cseperedtek, feltűnt valami: engem ez az egész dolog érdekel. Napi szinten foglalkoztat.
De mi is pontosan?
Az egészség. Az életmód. Az egészséges fogyás. A diéta, az egyénre szabott étkezési rendszer. Az életmódváltás folyamata.
Az életmódváltás előzményei. Az életmódváltás következményei. Az életmódváltás pillanata. A testünk. A lelkünk. A társadalom. 
Rájöttem, hogy nagyon szeretnék ezzel még ennél is mélyrehatóbban és többet foglalkozni. 
Ahogyan elkezdtem egyre jobban megismerni magam, arra jöttem rá, hogy szeretnék egyre jobban megismerni másokat is.
Szeretnék segíteni. Szeretnék példát mutatni. Szeretnélek inspirálni.
Szeretnék kapcsolatot teremteni veled, aki olvasol engem. Érdekel, hogy miért vagy itt és érdekel, hogy mik a céljaid, a személyes motivációd.
Megosztom veled a saját történetem. Ha gondolod, te is oszd meg a tiédet. Mondd el, hogy mi foglalkoztat és mik azok a kérdések, amikre válaszokat keresel.
Kérdezz és tegyél próbára! 
Tudok-e neked segíteni? Mit várhatsz itt a blogon tőlem? Mi az, amiben biztosan tudok segíteni?
A saját példámon keresztül megtanítalak arra, hogy miként tegyél fel kérdéseket. Ha esetleg még nem vagy ezzel tisztában, akkor mondom: nem a válaszok a fontosak, hanem a jól feltett kérdések. A jól feltett kérdéssel együtt születik a válasz.
Hogyan tudnék lefogyni? Hogyan tudnék változtatni az életmódomon? Mit csinálok rosszul? Mit csinálok jól? Mi az, hogy egészséges életmód?
Miként tudok fejlődni az edzéseimben? Miként tudok fejlődni az életem egyéb területein? Miként tudok egészséges kapcsolatot kialakítani saját magammal?
Hogyan szeressem meg magam? Hogyan nézzek tükörbe? Hogyan alakítsak ki egészséges társas kapcsolatokat? Hogyan legyek boldog?

Foglalkoztatnak ezek a kérdések?
Akkor bizony jó helyen jársz, mert ezek engem is foglalkoztatnak. Ezekről lesz itt szó és remélem számodra is segítséget nyújthatok majd azáltal, hogy átgondolom ezeket a kérdéseket.
Kezdjünk beszélgetni!
Hogy aztán újabb kérdéseket tehessünk fel és végül megérjenek bennünk azok a bizonyos válaszok is.

Ha tetszett, oszd meg!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>