császi

FITT császármorzsa

Egy kis császármorzsa vasárnap ebédre??! 

1 adag:

  • 1 közepes tojás
  • 40-75 g darált zabpehely (mikor mennyi fér bele, ezekkel a mennyiségekkel nekem már működött a recept)
  • vaníliás fehérje 10-15g is mehet bele, de nem kötelező
  • 1 tk édesítő + vanília aroma, ha nem raktunk bele vaníliás fehérjét
  • csipet só
  • 50 ml tej + 50 ml víz (vagy csak tej vagy egyéb nem tehéntej)

A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval habbá verjük. A tojás sárgáját és a többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot, összeforgatjuk. Forró serpenyőben, 1 teáskanál kókuszzsíron elkezdjük sütni, amikor az alja már szép aranybarna, akkor elkezdjük darabolni, forgatni, morzsásítani. Amikor már a morzsánk szép aranybarna és nem ragacsos, kész is (max. 5 perc).

Cukormentes házi baracklekvárral és porXukorral (xilit) tálaltam a képen látható adagot.

Eredeti bejegyzésem, a másik blogom facebook oldaláról származik

Ha tetszett, oszd meg!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>