Székely húsgombóc (fitt)

“Ha az élet darált húst ad neked, csinálj belőle húsgombócokat!”
– Manóka
Mert nem kell lemondani a hagyományos ízekről és ételekről, csak megfelelően kell elkészíteni őket 
Hozzávalók: 1 fej hagyma, kb. 75 dkg darált hús (nálam vegyesen sertés és pulyka), 75 dkg savanyú káposzta, pirospaprika
Először begyúrtam a darált húst: sóval, borssal, fokhagymával, kevés őrölt cayenne borssal és pirospaprikával fűszereztem.
Majd 1 evőkanál kókuszzsíron egy fej kockára vágott vöröshagymát megpároltam, a tűzről levéve pirospaprikával megszórtam. Visszatettem a tűzhelyre, ekkor jöttek bele a gombócok, amiket alaposan megpirítottam. Amikor már jól megsültek a gombócok, jöhetett a savanyú káposzta. Nem öblítettem le előtte, egy az egyben ment a serpenyőbe az egész. Belepte a gombócokat. Picit sóztam, borsoztam, felöntöttem 2 dl vízzel és nagyjából 45 perc alatt összefőztem az egészet. Köret nélkül, tejföl nélkül így magában ettem.

Eredeti bejegyzésem, a másik blogom facebook oldaláról származik