Székely húsgombóc (fitt)

“Ha az élet darált húst ad neked, csinálj belőle húsgombócokat!”
– Manóka
Mert nem kell lemondani a hagyományos ízekről és ételekről, csak megfelelően kell elkészíteni őket 
Hozzávalók: 1 fej hagyma, kb. 75 dkg darált hús (nálam vegyesen sertés és pulyka), 75 dkg savanyú káposzta, pirospaprika
Először begyúrtam a darált húst: sóval, borssal, fokhagymával, kevés őrölt cayenne borssal és pirospaprikával fűszereztem.
Majd 1 evőkanál kókuszzsíron egy fej kockára vágott vöröshagymát megpároltam, a tűzről levéve pirospaprikával megszórtam. Visszatettem a tűzhelyre, ekkor jöttek bele a gombócok, amiket alaposan megpirítottam. Amikor már jól megsültek a gombócok, jöhetett a savanyú káposzta. Nem öblítettem le előtte, egy az egyben ment a serpenyőbe az egész. Belepte a gombócokat. Picit sóztam, borsoztam, felöntöttem 2 dl vízzel és nagyjából 45 perc alatt összefőztem az egészet. Köret nélkül, tejföl nélkül így magában ettem.

Eredeti bejegyzésem, a másik blogom facebook oldaláról származik

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close