Harcsapaprikás túrógaluskával

Fehérjedús ebéd, mégis hagyományos ízek

Hozzávalók a harcsapaprikáshoz:
50 dkg afrikai harcsafilé
1 fej hagyma
só, bors, fokhagyma, pirospaprika
zsiradék

Egy fej hagymát apróra vágtam és egy evőkanál kókuszzsíron megpároltam. Levettem a tűzről, rászórtam a pirospaprikát, elkevertem majd visszaraktam a tűzre. Ezután hozzáadtam a kockára vágott harcsafilét, fehéredésig pirítottam. Közben sóztam, borsoztam, fokhagymát adtam hozzá. Felöntöttem 1 pohár vízzel, ezzel párolódott. Gondolkoztam mivel sűríthetném a szaftot tejföl/joghurt helyett, és az alábbi megoldásra jutottam: egy külön tálkában egy evőkanál zsírszegény túrót alaposan elkevertem a paprikás szaftjával, és ezt öntöttem rá. Beforraltam, amíg kellemesen sűrű lett.

Túrógaluska:
1 egész tojás (L-es méretű)
18 dkg zsírszegény túró
10 g darált zabpehely
só, fokhagyma

Érdemes kísérletezni az arányokkal, ki milyen puhán vagy keményen szereti a galuskát. Ezekkel a mennyiségekkel inkább puha, de a formáját megtartó, nem szétesős galuskákat tudtam főzni. 
Elkészítés menete: összekevertem az egész tojást a túróval, hozzáadtam a darált zabpelyhet, a sót és a szárított fokhagymát. Vizet forraltam, teáskanállal galuskákat szaggattam és a lobogó vízben kb. 3-4 perc alatt megfőztem őket.

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close