Arroz de chaufa, azaz perui húsos-tojásos rizs

Ez egy kínai hatásokban bővelkedő perui étel, amiben minden földi jó benne van, amit csak kívánhatunk.
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg darált marhahús/pulykahús
1 csésze basmati/jázmin rizs
8 tojás
3 tk aprított fokhagyma
3 tk aprított gyömbér
1 bögre aprított újhagyma
chili, ízlés szerint
szójaszósz – kb 2-3 evőkanál, ízlés szerint
só, bors
1. Egy nagy tálban keverd össze a darált húst a gyömbér és a fokhagyma felével, a chilivel és 1 evőkanál szójaszósszal. Sózd, borsozd. Tedd félre
2. A rizst kétszeres mennyiségű marhahús alaplében (leveskockával helyettesíthető) tedd fel főni, kb. 15-20 perc alatt főzd puhára.
3. Egy evőkanál zsiradékon (pl. kókuszzsír) kezdd el pirítani a darált húsos keveréket. Használj egy viszonylag mély edényt, szükség lesz rá. Mikor már félig megpirult a hús, add hozzá a gyömbér és a fokhagyma másik felét is és az újhagymát is.
4. Miközben a hús pirul, egy másik serpenyőben 8 tojásból készíts omlettet (ha kell, akkor 2 részletben), majd szedd ki egy tányérra és darabold fel kb. 2×2 centis darabokra (nem kell mérnöki pontossággal, ahogy esik úgy puffan alapon is jó )
5. Ha megpirult a hús, megfőtt a rizs és feldaraboltad a tojást, add hozzá rizst és a tojást darált húshoz, majd keverd el az egészet alaposan. 
6. Kóstold, ha kell, akkor ízesítsd még szójaszósszal és chilivel.
7. KÉSZ
8. GAINZ GAINZ GAINZ

Az eredeti recept a Lift big, eat big facebook oldalán jelent meg:)

A bejegyzés eredetileg életmód blogom facebook oldalán jelent meg.

Leave a Reply

A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információért ugrás az adatvédelmi tájékoztatóhoz

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close