IMG_1245

Arroz de chaufa, azaz perui húsos-tojásos rizs

Ez egy kínai hatásokban bővelkedő perui étel, amiben minden földi jó benne van, amit csak kívánhatunk.
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg darált marhahús/pulykahús
1 csésze basmati/jázmin rizs
8 tojás
3 tk aprított fokhagyma
3 tk aprított gyömbér
1 bögre aprított újhagyma
chili, ízlés szerint
szójaszósz – kb 2-3 evőkanál, ízlés szerint
só, bors
1. Egy nagy tálban keverd össze a darált húst a gyömbér és a fokhagyma felével, a chilivel és 1 evőkanál szójaszósszal. Sózd, borsozd. Tedd félre
2. A rizst kétszeres mennyiségű marhahús alaplében (leveskockával helyettesíthető) tedd fel főni, kb. 15-20 perc alatt főzd puhára.
3. Egy evőkanál zsiradékon (pl. kókuszzsír) kezdd el pirítani a darált húsos keveréket. Használj egy viszonylag mély edényt, szükség lesz rá. Mikor már félig megpirult a hús, add hozzá a gyömbér és a fokhagyma másik felét is és az újhagymát is.
4. Miközben a hús pirul, egy másik serpenyőben 8 tojásból készíts omlettet (ha kell, akkor 2 részletben), majd szedd ki egy tányérra és darabold fel kb. 2×2 centis darabokra (nem kell mérnöki pontossággal, ahogy esik úgy puffan alapon is jó )
5. Ha megpirult a hús, megfőtt a rizs és feldaraboltad a tojást, add hozzá rizst és a tojást darált húshoz, majd keverd el az egészet alaposan. 
6. Kóstold, ha kell, akkor ízesítsd még szójaszósszal és chilivel.
7. KÉSZ
8. GAINZ GAINZ GAINZ

Az eredeti recept a Lift big, eat big facebook oldalán jelent meg:)

A bejegyzés eredetileg életmód blogom facebook oldalán jelent meg.

Ha tetszett, oszd meg!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>